Galicijský guláš s mořskými plody
Milujete plody moře? V tom případě rozhodně musíte vyzkoušet domácí variantu guláše.
Ingredience
- 1 plechovku mušlí v galské omáčce
- 1 plechovku dětské chobotnice
- 8 čerstvých krevet
- 6 středních brambor
- ½ střední cibule
- 2 zelené papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 sklenka bílého vína
- Tymián
- Petržel
- Šafrán
- Pepř
- Sůl
Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Opečte je na dostatečném množství oleje, slijte a dejte je stranou.
Na pánvi si mezitím s troškou soli a petrželkou uvařte neoloupané krevety.
Dále si nakrájejte cibuli a nasekejte česnek a orestujte je. Jakmile je cibule průhledná, přidejte nakrájené papriky a restujte, dokud nezměknou. Do pánve opět vraťte brambory a vložte slávky s omáčkou, předem scezenou chobotnici a rozpuštěné stigma šafránu. Dochuťte tymiánem, pepřem a solí.
Nakonec zalijte bílým vínem, přidejte krevety a vařte ještě 2 minuty. Posypejte nasekanou petrželkou a můžete podávat. Doporučujeme jíst ještě horké.
Tým Topdelikatesy.cz vám přeje dobrou chuť!