LOMO de Bellota 50% Iberská rasa cca 180g

Kód: 10780
Neohodnoceno
458 Kč
SKLADEM
Můžeme doručit do:
31.10.2024

 

LOMO patří mezi španělské speciality a jde o kus libového masa od kosti. Konkrétně se jedná o sušený vepřový hřbet. Tento typ masa je opravdu libový a zároveň šťavnatý, takže potěší každého, kdo má miluje ochutnávání a kvalitní maso. 

Náš TIP: Využití najde nejlépe ve studené kuchyni. Naplno si ho vychutnáte ve formě tapas společně se sýry, olivami a pečivem picos. Pokud ho budete chtít doplnit i vínem, vsaďte na červené. 

Chuťově je poměrně intenzivní, a proto ho krájejte na co nejjemnější a nejtenčí plátky, které podávejte zásadně v pokojové teplotě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

LOMO je vyrobeno z černého iberského prasete a jedná se o bellotu, což znamená, že bylo prasátko v závěrečné fázi krmeno výhradně žaludy a bylinkami. 

Celé kusy LOMA se poté nakoření a zrají minimálně po dobu 2 měsíců v přírodním střívku. 

 

Hodí se vědět

Jde o tepelně neopracovaný masný výrobek, který je bez lepku. Uvedená cena je za 1 kus o hmotnosti přibližně 160 - 190 gramů a jde o cenu, která je konečná.

Složení: vepřová panenka, sůl, paprika, česnek, konzervanty E 252 a E250, škrobový cukr, Antioxidant E-301.

Výživové údaje na 100 g produktů: Energetické hodnota 1478 KJ/354Kcal Tuky(g) 23,6, nasycené tuky(g) 9,2 Sacharidy (g) <1 Cukry (g) <1 Bílkoviny (g) 50 Sůl (g) 3,6.

 

Skladování a konzumace

LOMO uchovávejte na chladném a suchém místě s teplotami do 30 ºC - třeba v lednici nebo ve spíži se stabilní teplotou. Ještě před konzumací doporučujeme otevřít obal a nechat maso alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se naplno rozvinuly jeho chutě a vůně. 

Na vzduchu řez osychá a oxiduje, takže pokud nebudete z loma ukrajovat více než 3 dny, je dobré řez pomazat olivovým olejem, aby zbytečně nevysychal. 

V případě, že maso nesníte celé najednou, uchovávejte ho v lednici a zpracujte v průběhu 48 hodin. 

Nezapomeňte prozkoumat i další kousky z naší nabídky masa a uzenin

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: