Všechny naše delikatesy mají trvanlivost minimálně rok 2025 , takže se hodí jako vánoční dárek.

GAIA PINOT GRIGIO IGP

Kód: 10199
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Romano
199 Kč
SKLADEM
Můžeme doručit do:
22.11.2024

TYP:  Tiché bílé víno I.G.P.

HROZNY:

100% CATARRATTO. Sicilská autochtonní vinná réva, po staletí rozšířená po celé Sicílii a jedna z nejpěstovanějších rév na celém poloostrově, jejíž vína se zapsala do dějin sicilské enologie. Jedním z nejzajímavějších aspektů týkajících se této révy je původ jejího názvu: „Catarratto“ je zřejmě slovo ze starého sicilského dialektu používané ve významu „hojnost“ nebo „bohatství“, protože dvěma charakteristickými znaky odrůdy Catarratto jsou vysoké jílky révy a velká aromatická bohatost jejích vín.

BARVA:

Slámově žlutá s elegantními nazelenalými odlesky.

BOUQUET:

Citrusové a květinové tóny citronové kůry, hořkého pomeranče a květů pomerančovníku se snoubí v dokonalé harmonii s tropickou vůní grapefruitu a mučenky s nádechem jemných bylinek, sladkého koření a vzpomínek na rozkvetlé louky.

CHUŤ:

Svěží, dynamická a mimořádně poutavá chuť. Je to nezkrotné víno s impozantní strukturou a velkou perzistencí. Na patře zaujme svou živou kyselinkou dokonale vyváženou ovocnými tóny a zřetelnou minerální žilkou. Závěr je lehce mandlový, intenzivní a obklopující.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sklizeň: V polovině září.

OBSAH ALKOHOLU: 12,50 % obj.

TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 10°-12°C.

PÁROVÁNÍ: Ideální k pokrmům z bílého masa, pikantním koláčům, předkrmům z mořských plodů, jemným uzeninám, zeleninovým pokrmům a pokrmům z měkkýšů a rybám obecně.

PITNOST: 3-4 roky.

FORMA: 0,750 ml.

VINIFIKACE: Ruční sklizeň. Macerace za studena při vysoce kontrolované teplotě mezi 6-8 °C po dobu 36 hodin, poté následuje lisování na měkko. Následuje kvašení při teplotě kolem 14 °C po dobu 20 dnů v nerezových nádobách, víno se nechá 30 dnů přeležet, než se stáčí do lahví a je připraveno ohromit chuťové buňky.

Alergeny: Obsahuje siřičitany.

Skladování a konzumace:

Nevystavujte víno přímému slunci a ani mrazu. Podávejte ho při teplotě 8 až 12 ºC, v létě si ho můžete nachladit i více. Jakmile lahev otevřete, vypijte ji do 5 dnů nebo použijte vakuový uzávěr a uložte do lednice.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: