Chorizo cular ibérico - salámek z iberského prasete 500G
Kód: 10156Detailní popis produktu
Vše, co by vás mohlo zajímat
Na rozdíl od jiných klobás je chorizo vyráběné ze syrového fermentovaného masa. Právě skutečnost, že maso neprošlo tepelnou úpravou, je jednou z dalších faktorů, které dělají chorizo tak jedinečné. Sušení dokáže uchovat přirozenou chuť masa mnohem lépe, než tepelná úprava. Dá se tedy říct, že chuť choriza je daleko komplexnější a výraznější než chuť paprikových klobásek, které nevznikly sušením, ale například uzením.
Složení: iberské vepřové maso a sádlo, sůl, cukr, konzervanty (E-252 aE-250), česnek, paprika, laktóza, dextríny, sojový a mléčný protein, stabilizátor (E-450), antioxidant (E-316), koření, barvivo (E-120).
Výživové údaje na 100 g produktů:
Energetické hodnota 1794 KJ/429 Kcal Tuky(g) 32,8, nasycené tuky(g) 14,2 Sacharidy (g) 5,6 Cukry (g) 3,5 Bílkoviny (g) 23,4 Sůl (g) 3,2
Skladování a konzumace
Chorizo doporučujeme skladovat na suchém a chladném místě s teplotami do 30 ºC.
Ještě před samotnou konzumací je dobré nejprve otevřít obal a nechat ho alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se hezky rozvinuly veškeré vůně a chutě.
Abyste si chorizo co nejvíce vychutnali, krájejte ho na co nejjemnější a nejtenčí plátky. V případě, že ho nesníte celé najednou, uložte ho do lednice a ideálně ho zkonzumujte během dalších 48 hodin.
Uvedená cena je za 1 ks choriza o hmotnosti cca 400 - 500 g a jde o cenu, která je konečná.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.