Všechny naše delikatesy mají trvanlivost minimálně rok 2025 , takže se hodí jako vánoční dárek. Upozornujeme, že momentálně máme velké vytížení, dodací doba se může protáhnout. V případě, že potřebujte veci dříve než na vánoce, kontaktujte nás.

Chorizo cular ibérico - salámek z iberského prasete 500G

Kód: 10156
Neohodnoceno
669 Kč
Momentálně nedostupné

Chorizo je tradiční španělský salámek, který je známý především pro svou osobitou výraznou paprikovou chuť. Kromě uzené papriky je neoddělitelnou součástí choriza také česnek a řada bylinek. Od klobásek a čabajky se liší především masem z Iberských prasat a specifickým způsobem výroby.

Maso se nejprve pečlivě vybírá a koření uzenou červenou paprikou, aby se následně naplnilo do jemného přírodního střívka, které absorbuje chuť klobásky.

S kvalitním chorizem rozhodně nešlápnete vedle u žádného milovníka uzenin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Na rozdíl od jiných klobás je chorizo vyráběné ze syrového fermentovaného masa. Právě skutečnost, že maso neprošlo tepelnou úpravou, je jednou z dalších faktorů, které dělají chorizo tak jedinečné. Sušení dokáže uchovat přirozenou chuť masa mnohem lépe, než tepelná úprava. Dá se tedy říct, že chuť choriza je daleko komplexnější a výraznější než chuť paprikových klobásek, které nevznikly sušením, ale například uzením. 


Složení: iberské vepřové maso a sádlo, sůl, cukr, konzervanty (E-252 aE-250), česnek, paprika, laktóza, dextríny, sojový a mléčný protein, stabilizátor (E-450), antioxidant (E-316), koření, barvivo (E-120).

Výživové údaje na 100 g produktů: 

Energetické hodnota 1794 KJ/429 Kcal Tuky(g) 32,8, nasycené tuky(g) 14,2 Sacharidy (g) 5,6 Cukry (g) 3,5 Bílkoviny (g) 23,4 Sůl (g) 3,2

 

Skladování a konzumace

Chorizo doporučujeme skladovat na suchém a chladném místě s teplotami do 30 ºC. 

Ještě před samotnou konzumací je dobré nejprve otevřít obal a nechat ho alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se hezky rozvinuly veškeré vůně a chutě. 

Abyste si chorizo co nejvíce vychutnali, krájejte ho na co nejjemnější a nejtenčí plátky.  V případě, že ho nesníte celé najednou, uložte ho do lednice a ideálně ho zkonzumujte během dalších 48 hodin. 

Uvedená cena je za 1 ks choriza o hmotnosti cca 400 - 500 g a jde o cenu, která je konečná.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: