chorizo casero duroc sladké 250G

Kód: 10678
Neohodnoceno
155 Kč
Momentálně nedostupné

Už jste vyzkoušeli chorizo? Jde o tradiční sušený salám ze Španělska a Portugalska. Jeho hlavními ingrediencemi jsou mleté vepřové maso, mletá paprika a česnek. Může být použita sladká, nebo pálivá paprika, záleží na tom, jak moc má být chorizo pikantní.

Chorizo vyrábíme z kvalitního masa plemene Duroc, které je ceněné pro svou šťavnatost a jemnost. Ve Španělsku se používá také mletá uzená paprika Pimentón de Vera, která mu dává charakteristickou uzenou chuť.

Tato typická španělská dobrůtka se hodí jak do teplé, tak do studené kuchyně a má opravdu široké využití. U tapas je nejjednodušší (ale naprosto skvělá) kombinace bageta, olivový olej a chorizo. Hodí se ale i do guláše, k bramborám nebo fazolím. A perfektně si rozumí s kvalitními sýry.

K chorizu bychom doporučili spíše intenzivnější vína, která si prošla alespoň ročním zráním na dubovém sudu, jako třeba crápula.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Složení: Vepřové maso, dextróza, sójový protein, zvýrazňovač chuti E 621, konzervanty  E 252 a 250, barvivo E120.

Výživové údaje na 100 g produktů: Energetická hodnota 2172 KJ/ 519Kcal Tuky(g) 48,4, nasycené tuky (g) 20,8 Sacharidy (g) 12,2 Cukry (g) 2,1 Bílkoviny (g) 8,8 Sůl (g) 3,6.

Skladování a konzumace

Chorizo uchovávejte na chladném a suchém místě s teplotami do 30 ºC.

Před konzumací doporučujeme nejprve otevřít obal a nechat chorizo alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se u něj rozvinuly vůně a chutě. Pokud je to možné, krájejte ho na co nejjemnější a nejtenčí plátky. Kdyby se stalo, že ho nesníte celé najednou, uložte ho do lednice a spotřebujte nejlépe během 48 hodin. 

Uvedená cena je za 1 kus o hmotnosti přibližně 160 až 180 gramů a jde o cenu, která je konečná.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola