Tapas - Iberská paštika s třešněmi
Patá Ibérico je typická španělská paštika z Iberských (černých prasat)
Představme si Iberské prase:
Iberské prase samo produkuje kyselinu olejovou, blízkou té, kterou nalézáme v olivovém oleji a to žádné jiné zvíře na světě nedokáže. Maso těchto prasat má intenzivnější chuť a hlubší buket.
Na severu Extremadury, v oblasti Vera leží Valle del Jerte - údolí Jerte. Je známo pěstováním třešní které jsou proslavené po celém Španělsku a dokonce se exportují i do mnoha krajin světa. Španělé tradičně tvrdí že se jedná o nejlepší třešně na světe.
Paté ibérico con cerezas del Jerte je tedy iberská paštika z třešněmi z údolí Jerte. Kombinace dvou delikates. V čase sezóny třešní doporučujeme na paštiku přidat čerstvé třešně čím se ještě zvýrazní chuť paštiky.
Pohled na rozkvetlé třešně v údolí Jerte