220 Kč
I doma si můžete jednoduše uvařit pravou španělskou paellu. S rýží špičkové kvality odrůdy La Senia a označením D.O. Arroz de Valencia vám to půjde pěkně od ruky.
Paella je tradiční španělské jídlo a rozhodně by ji měl alespoň jednou ochutnat každý, kdo navštíví Španělsko. Věřte ale, že je tak dobrá, že u jedné ochutnávky nikdy nezůstane. I po návratu do Čech na ni budete dlouho vzpomínat.
Vše co by Vás mohlo zajímat:
I doma si můžete jednoduše uvařit pravou španělskou paellu. S rýží špičkové kvality odrůdy la Bomba a označením D.O. Arroz de Valencia vám to půjde pěkně od ruky.
Paella je tradiční španělské jídlo a rozhodně by ji měl alespoň jednou ochutnat každý, kdo navštíví Španělsko. Věřte ale, že je tak dobrá, že u jedné ochutnávky nikdy nezůstane. I po návratu do Čech na ni budete dlouho vzpomínat.
Hodí se vědět:
Bomba je rýže, která je označována za „královnu paella rýže“, umí absorbovat trojnásobek svého objemu. Rýže Bomba se rozšiřují v šířce jako akordeon, odtud název „bomba“. Díky výjimečné absorpci násobně vynikne chuť paelly. Klíčová vlastnost rýže Bomba je její tvrdost, je tvrdší než jakákoli jiná rýže na světě. Nikdy se nestane lepkavou nebo „načechranou“, jednotlivá zrna zůstávají oddělená, což je hlavní požadavek chutné paelly. Vlastní textura se opírá o atraktivní vlhkou pevnost. Má mírnou, přítomnou chuť, ale ne příliš sladkou nebo ořechovou, chuť rýže tedy neovlivňuje chuť ani té nejjemnější omáčky